StartsidaOm ossSortimentHär finns viMedia
 Katarina Mild

Verkställande direktör, delägare

Lejonet & Björnen Sverige AB
Gamlestadsvägen 2-4 B21
415 02 Göteborg
Telefon: 031-199 244

Tårtbeställning: 031-199933

> Maila Lejonet & Björnen här

Om Lejonet och Björnen

Lejonet & Björnen grundades 1977 och vi erbjuder idag fler än 30 glass- och sorbetsorter. Du hittar våra produkter i livsmedelsbutiker, på caféer och restauranger. I vårt sortiment ingår också exklusiva glasstårtor som är perfekta för de där händelserna i livet man vill fira lite extra. Vi har en egen glassbar finns på Danska vägen i Göteborg. Titta gärna förbi och säg hej när du är i krokarna. Vi är alltid nyfikna på att höra vad du som kund tycker.

Vi gör inte glass som alla andra
Lejonet & Björnen är svensk superpremiumglass som omsorgsfullt tillverkas på naturliga och noga utvalda råvaror, främst från lokala producenter.

All tillverkning sker i vår fabrik i Gamlestaden, Göteborg på ett hantverksmässigt vis i liten skala av vår erfarna glassmästare som har en fingertoppskänsla för kvalitet och smakkombinationer.

Vår filosofi
På Lejonet & Björnen är vi superpetiga. Vi vet precis vad vi vill ha. Basen är mjölk och smör från Västsvenska bönder och noga utvalda bär och frukter från de bästa odlarna världen över. Vi använder smör istället för grädde för att lyfta fram smakerna i glassen – ett knep som stjärnkockar världen över använt i många år.

Guldkanten i vardagen
Vår glass och våra sorbeter är inte som annan glass och sorbet. De är kompakta och fulla av de äkta smakerna från råvarorna. Banan smakar verkligen banan i vår bananglass, till exempel. Det kan låta som en självklarhet, men när det är dags att göra bananglass så hjälper vi alla till att skala och pressa bananer. Vi vet nämligen inget annat sätt att göra det på. Det är därför vi törs säga att det är först när du smakat Lejonet & Björnen som du vet hur glass på riktigt ska smaka. Vi kallar det vardagslyx.© 2019 Lejonet & Björnen Sverige AB, Gamlestadsvägen 2-4 B21, 415 02 Göteborg. Alla rättigheter förbehållna.
Tårtbeställning: 031-199 933. Telefon: 031-199 244. Fax: 031-193 677. E-post: info(a)lejonetochbjornen.se